zaterdag 30 september 2017

Aan de slag: Golden Milk

Krijg je niet genoeg van hartverwarmende, kruidige winterdrankjes?
Of blijkt de Chai latte nog niet sterk genoeg om je powerdip te overwinnen?
Er is gelukkig nog een laatste redmiddel: Golden Milk, Turmeric Latte of Haldi Ka Doodh!

De hoofdrol in deze gouden melk is weggelegd voor de geelwortel of kurkuma
De plant staat niet alleen gekend om zijn sterke smaak, kleur of aroma, hij blijkt ook nog eens over geweldige wonderkrachten te beschikken. Superfood, ontstekingsremmend, anti-viraal, anti-oxidant, helend voor spieren; bloed en huid, beschermer tegen chemische invloeden, spijsverteringsproblemen, gal- of leverinsufficiĆ«ntie...  Kortom: een must-have om de komende winter heelhuids door te komen.



Benodigdheden (voor 2 tassen):
  • 400 ml (amandel)melk
  • 1 stukje geschilde en fijngesneden kurkuma
  • 1 stukje geschilde en fijngesneden gember
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • kokosolie
  • vers gemalen zwarte peper 

Bereiding:

Verwarm de melk met de kurkuma, de gember en het kaneelpoeder en laat goed doorkoken. Schenk uit in een mok. Roer er een koffielepel kokosolie onder en werk af met een flinke snuif vers gemalen zwarte peper.


Tips:
  • Verse geelwortel geniet absoluut de voorkeur op een gedroogde, gemalen versie  maar de kleurplant laat sporen na: je snijdt de wortel best met beschermende vinyl-handschoenen. In het andere geval zullen je vingers een paar dagen gele vlekken vertonen. Dat 'euvel' geldt ook voor je tanden: liever geen 'gele glimlach'? Vermijd dan om te knabbelen op de stukjes geelwortel in je drankje of zeef het drankje voor je begint te drinken.
  • Kies zeker voor zwarte peper: die zorgt ervoor dat ons lichaam de geelwortel ook beter opneemt. Ook 'vet' draagt daartoe bij. De toevoeging van de kokosolie is dus zeker aangewezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten