Ook hier vormen kruiden een uitstekende basis, volgens persoonlijke voorkeur of de aard van de aandoening die je met de soep wilt verhelpen.
Brandnetelsoep is in dit geval dus maar een kleine hint ;-)
Bereiding
- Pluk een vergiet vol brandnetels (alleen de jonge toppen, want die zijn het malst en het lekkerst).
- Spoel de netels goed schoon
- Doe de goed uitgelekte netels met een gesnipperd uitje in een soeppan met olijfolie; laten even smoren
- Voeg aan de geslonken blaadjes 3/4 liter water toe en een halve eetlepel zout.
- Laat de brandnetels nog zo´n tien minuten heel zachtjes koken.
- Tot slot de staafmixer erin zetten en al purerend zie je dan een prachtige soep ontstaan. Mooi lichtgebonden en door de grote hoeveelheid chlorofyl echt knalgroen van kleur.
Voor een stevige lunchsoep kan je een courgette of een paar aardappelen meekoken, maar deze pure brandnetelsoep doet het prima als voorgerecht.
Nog een tip: in het midden wat grijze garnaaltjes of verkruimelde feta leggen als decoratie.
Nog een tip: in het midden wat grijze garnaaltjes of verkruimelde feta leggen als decoratie.
recept: Anne Swinnen
foto: gezondheid.be
Geen opmerkingen:
Een reactie posten