Geen fan van hutsepot / stoofschotels / winterpotjes?
Probeer dan deze wortelcake eens als dessert of zelfs ontbijt!

* 250 gram geraspte wortels
* 100 ml zonnebloemolie
* 3 soeplepels agavesiroop (of honing of rijstsiroop)
* 2 eieren
* gedroogde vruchten naar keuze (noten, rozijntjes, abrikozen,...)
* oranjebloesemwater
* 175 gram meel (speltbloem, boekweitbloem, amandelmeel of een mengeling van)
* koffielepel bakboeder
* koffielepel kaneelpoeder of kardemompoeder (optioneel)
Bereiding
* Laat de gedroogde vruchten even trekken in oranjebloesemwater
* Meng de wortel met de olie, siroop, eieren en geweekte vruchten.
* Meng apart ook de droge ingrediƫnten: meel, bakpoeder en kaneel/kardemom.
* Voeg het wortelmengsel bij het meelmengsel en roer goed door.
* Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het deeg in de vorm.
* Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 100°C en daarna op 175°C tot de cake niet meer kleeft als je erin prikt.
Smakelijk! En voor wie twijfelt: de wortelsmaak is totaal niet prominent aanwezig.
De vitamientjes des te meer ;-)
Met dank aan Veerle Waterschoot - www.cian.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten